kuih bakar
Waktu
memasak : 25 minit
Saiz hidangan untuk : 50 biji
Cara memasak : Bakar
Saiz hidangan untuk : 50 biji
Cara memasak : Bakar
BAHAN A:
170gm
mentega
10gm
shortening
60gm
gula ising
1/2
sudu teh pewarna hijau
160gm
tepung naik sendiri
80gm
tepung jagung
40gm
gajus yang dikisar
BAHAN HIASAN:
Sedikit
biji gajus
Sedikit
coklat putih
CARA MEMASAK:
- Pukul mentega, shortening dan gula
aising sehingga sebati.
- Kemudian masukkan pewarna hijau
dan pukul rata.
- Masukkan tepung naik sendiri,
tepung jagung dan juga gajus kisar. Gaulkan rata sehingga menjadi adunan.
- Paipkan adunan ke atas loyang
pembakar dan letakkan biji gajus ditengahnya.
- Bakar pada suhu 180°C selama 25
minit.
- Apabila masak, sejukkan dan hias
dengan coklat putih.
No comments:
Post a Comment